Pavelescu amenință cu plângere penală gruparea Lupu

După ce gruparea ţărăniştilor condusă de Vasile Lupu a votat pentru suspendarea de la preşedinţia PNŢCD a lui Aurelian Pavelescu, acesta amenință cu plângere penală, susținând că toți cei care au votat împotriva sa au fost dați afară din partid sau nu sunt membrii, iar acțiunea este influențată de USL, pentru că "PNȚCD a devenit o miză".

Aurelian Pavelescu nu recunoaşte legitimitatea celor din gruparea lui Vasile Lupu, care au votat, sâmbătă, la hotel Modern, suspendarea sa din funcţia de preşedinte al PNŢCD.

„Este ca şi cum eu m-aş duce cu zece liberali din Iniţiativa România Liberală şi l-am da afară din PNL pe Crin Antonescu. Sunt preşedintele PNŢCD, sunt singurul preşedinte înregistrat în registrul partidelor politice. Pe de altă parte, am fost reconfirmat de Congresul ordinar al partidului din 20 aprilie”, a declarat pentru gandul.info, Aurelian Pavelescu.

„S-au adunat la un hotel, la hotelul Modern, fără să fie o şedinţă statutară, persoane care au fost excluse din partid. Sunt influenţaţi din zona Ciorbea - USL pentru a face asemenea mişcări, pentru că PNŢCD a devenit o miză sau sunt gesturi disperate ale unor oameni care văzând că PNŢCD a ieşit la lumină vor să se agaţe în tot felul de poveşti”, a adăugat Pavelescu.

Acesta a mai susținut că va pregăti o plângere penală împotriva tuturor celor care au votat pentru suspendarea sa din fruntea PNȚCD, despre care afirmă că au fost excluşi din partid de multă vreme.

„Mâine o să fac o plângere penală împotriva lui Lupu şi a celor care au fost acolo pentru că nu aveau nici un fel de calitate să facă aşa ceva, să dea declaraţii în numele partidului. Preşedintele partidului nu se poate alege decât la Congres. Cum îşi poate permite Lupu să spună că este preşedinte al partidului, ce a fost Congres din zece oameni, la un restaurant? Este o diversiune făcută de Lupu, care a mai făcut asemenea diversiuni, în scop personal, s-a supărat că a fost exclus din partid. Este cunoscut în partid că Lupu a falsificat documente ale partidului. Cei care au participat la şedinţa în care am fost suspendat nu sunt membri PNŢ. Sandra Pralong nu este membru PNŢ. Liviu Iane a fost dat afară din partid în urmă cu doi ani sau Monica Speranţa, căreia i-am uitat numele, a fost dată afară din partid. Moescu este plecat în America, a fost dat afară din partid, este un aventurier”, a anunţat Pavelescu.

Ce susține Vasile Lupu

În urma întâlnirii din 1 iunie, de la hotelul Modern, din cauză că "sediul PNŢCD adăposteşte acum o cârciumă, o terasă în aer liber" de care se ocupă în continuare Pavelescu, după cum a declarat Vasile Lupu, gruparea ţărăniştilor condusă de acesta a emis un comunicat în care anunţă: «Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD a hotărât cu unanimitate de voturi suspendarea lui Aurelian Pavelescu din funcţia de preşedinte al PNŢCD»", potrivit "Gândul".

Lupu susţine că datoriile partidului sunt de două miliarde de lei vechi și se pregătește "o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care să fie obligat să predea ştampila şi să deschidă porţile membrilor PNŢCD şi conducerii legale a partidului".

El a explicat că Congresul din aprilie, la care Pavelescu a fost reales preşedinte al PNŢCD, este lovit de nulitate, deoarece tribunalul a respins Statutul adoptat.

"Domnul Pavelescu s-ar putea să ajungă să răspundă cum răspund şi alţii în zilele noastre pentru şantaj, pentru că transmite ameninţări peste tot la cei care l-au sprijinit şi l-au părăsit astăzi din cauza comportamentului dictatorial. Pe mine nu mă sperie cu nimic, la ameninţările şi avertismentele domnului Pavelescu. L-am convocat la şedinţa de ieri, răspunsul lui la convocare au fost numai ameninţări pe telefoane, poşta electronică. Mă tem că vor fi folosite ca probă în instanţă, că bagă pe toată lumea la puşcărie, că taie şi spânzură", a adăugat Vasile Lupu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel