Ouă Benedict, cea mai simplă reţetă. Trebuie să o încerci

Ana Vasilescu / 10 noi 2019 / 19:26 Salveaza PDF Comentarii

Ouăle Benedict sunt delicioase şi foarte uşor de preparat. Sunt ideale pentru micul dejun. Orice gospodină trebuie să ştie această reţetă. 

Ingrediente

 

1 felie de pâine 

Şuncă sau slănină

3 gălbenușuri de ou

250 grame de unt

Suc de lamaie

Sare, piper 

Mod de preparare

 

Pasul 1. Topiţi untul.

Pasul 2. Se amestecă cele trei gălbenușuri de ou cu puțină apă, se adaugă sarea, piperul și se amestecă din nou. Se pune pe foc, la bain marie şi se amestecă până când se îngroaşă. Adăugați treptat untul topit și continuați să amestecaţi. 

După ce s-a format un sos, opriți focul, adăugați o lingură de suc de lămâie, amestecați, gustați și condimentați după bunul plac. Acesta este sosul hollandaise. 

Citeşte şi Cât timp e bine să păstrezi ouăle în frigider. Sigur nu ştiai asta

 

Pasul 3. Puneţi apa la fiert. Când începe să dea în clocot, adăugaţi un praf de sare. Spargeţi ouăle într-un bol şi adăugaţi-le în apă. Se fierb aproximativ 3 minute, apoi se scot într-o farfurie. 

Pasul 4. Rumeniţi slănina sau şunca şi prăjiți puțin pâinea.

Pasul 5. Puneţi slănina şi oul pe pâine rumenită. Serviţi cu sosul hollandaise preparat la început.  

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28