OTP oferă reducerea cu un punct a dobânzii şi amânarea plăţii principalului la creditele în franci

big_14900
big_14900

OTP Bank propune clienţilor reducerea cu un punct procentual a dobânzii pe un interval de şase luni-doi ani şi amânarea plăţii principalului pe un termen de până la doi ani pentru clienţii care au contractat credite în franci elveţieni, pentru a contrabalansa aprecierea puternică a francului.

"Orice client va solicita aceste facilităţi le va primi, trebuie doar să vină la bancă. Cumularea celor două măsuri duce, pe medie, la o relaxare a plăţilor de 20-30%", a declarat miercuri Gabriel Creţu, director executiv Vânzări şi Reţea la OTP Bank România.

Reducerea cu un punct procentual este valabilă în primă fază pentru şase luni, perioadă în care banca estimează o corecţie după aprecierea foarte puternică a francului elveţian, care s-a apropiat de paritatea de unu la unu cu euro, dar această facilitate va putea fi prelungită la cerere din şase în şase luni.

Efectul amânării plăţii principalului cu doi ani s-ar putea diminua, dacă la închiderea acestei perioade clientul optează pentru lungirea maturităţii cu încă doi ani.

"Sperăm ca rata de schimb să revină în intervalul 1,2-1,3 franci pe euro în următoarele trei luni. Dacă banca centrală a Elveţiei a indicat acest target, pe asta mizăm şi noi, deocamdată nu suntem mai optimişti. Structural, românii au încredere în ceasurile elveţiene. Să sperăm că o să funcţioneze şi în acest caz", a mai spus Creţu.

Citește și:

Banca Naţională a Elveţiei va pompa franci pe piață pentru a contracara aprecierea monedei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel