Osama bin Laden salută revoluţiile arabe întră-un mesaj audio postum: Menţineţi-vă iniţiativa şi îndoiţi-vă de negocieri

KENYA BOMBINGS LADEN
KENYA BOMBINGS LADEN

Osama ben Laden salută revoluţiile din Tunisia şi Egipt şi le cere musulmanilor să profite de această "rară oportunitate istorică" pentru a se revolta, într-un mesaj audio postum, interceptat de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE).

Mesajul, postat pe forumurile de promovare a jihadului, miercuri, de site-ul As-Sahab, apropiat Al-Qaida, are 12 minute şi 37 de secunde şi le vorbeşte musulmanilor despre revoluţiile arabe din ultimele luni.

Bin Laden recomandă înfiinţarea unui Consiliu care să ofere sfaturi revoluţionarilor şi care să decidă care este cel mai bun moment pentru propagarea revoltei în lumea musulmană. "Orice întârziere ar putea provoca pierderea acestei oportunităţi şi declanşarea înainte de ora exactă ar creşte numărul de victime", afirmă ben Laden, potrivit SITE. "Cred că vântul schimbării va sufla în toată lumea musulmană cu permisiunea lui Allah", a declarat liderul Al-Qaida, ucis în Pakistan de un comando american la 2 mai.

Potrivit unui comunicat precedent al Al-Qaida, bin Laden, instigatorul atentatelor din 11 septembrie 2001, a înregistrat acest mesaj cu o săptămână înainte de a fi ucis într-un asalt al forţelor speciale americane împotriva reşedinţei sale de la nord de Islamabad, unde se ascundea, a declarat SITE. Este "o mare şi rară oportunitate istorică de a vă revolta împreună cu Ummah (comunitatea islamică) şi de a vă elibera de servitutea decisă de lideri, de legea oamenilor şi dominaţia occidentală", a declarat ben Laden în înregistrarea care însoţeşte o fotografie a fostului lider al Al-Qaida.

"Este un mare păcat şi o imensă ignoranţă să omiteţi această oportunitate pe care Ummah o aşteaptă de decenii. Profitaţi deci de acest avantaj şi distrugeţi idolii şi instituiţi justiţia şi credinţa", adaugă el. În mesajul său în care evocă revoluţiile din Egipt şi Tunisia, dar nu le menţionează pe cele din Libia, Siria şi Yemen, ben Laden avertizează, de asemenea, asupra negocierilor şi compromisurilor. "Acestor revoluţii libere în toate ţările: menţineţi-vă iniţiativa şi îndoiţi-vă de negocieri, deoarece nu există o cale de mijloc între poporul adevărului şi poporul minciunii", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel