Oricine are 5000 de euro poate deveni student la Medicină

spaga-doctori
spaga-doctori

Cei care achită taxa pentru studenții străini, de 5ooo de euro, pot intra la Medicină chiar dacă nu au luat examenul de admitere. La concurs au fost scoase 1500 de locuri pentru cele 3 secţii Medicină Generală, Farmacie şi Stomatologie, doar că pe aceste liste se regăsesc cel puţin 40 de oameni care nici măcar nu au fost la admitere sau care au obţinut sub 5 la examen.

Unii candidați s-au plâns  susţin că  au avut rezultate mai bune, dar sunt discriminați fiindcă  nu au  banii necesari pentru aceste taxe. Ei ar fi dispuși să achite cei 6000 de lei, pentru studenții români, dar nu mai sunt locuri cu taxă ”românească”.

În regulamentul facultăţii este prevăzut că studenţii din UE, sau din afara spaţiului european, pot beneficia de locuri în cadrul Facultăţii dar în schimbul unei taxe de 5000 de euro, fără să dea neapărat un examen. Rectorul Facultăţii de Medicină, Florian Popa, explică că şi românii sunt asimilaţi cetăţenilor europeni. "Orice român poate beneficia de această oportunitate dacă îşi plăteşte taxa de 5000 de euro, doar şi ei sunt cetăţeni comunitari. Se pot înscrie pe locurile pe care le avem prevăzute în cuantumul prevăzut pentru anul în curs", a explicat acesta pentru DeCe News.

Unul dintre candidații care au dat anul acesta admitere, Ioan Cotigă, a declarat că o astfel de admitere distruge prestigiul Facultăţii. "Unde mai este prestigiul intrării la această Facultate. Aşa oricine are 5000 de euro intră liniştit. Sunt dezavantajaţi cei care învaţă şi care se chinuie pentru examen", a spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel