OMV vrea 700 milioane de euro pe rafinăria Arpechim Piteşti

arpechim
arpechim

Subprefectul judeţului Argeş, Ion Cîrstoiu a anunţat luni că negocierile pe tema Arpechim nu s-au oprit. Potrivit subprefectului Cîrstoiu, Guvernul a avut recent o întâlnire cu potenţialii investitori şi cu staff-ul OMV, însă părţile nu au ajuns la nici un consens, din cauza cererii avansate de concernul austriac, informează Curierul Zilei.

Autor: Adi Stroescu

arpechimPentru a vinde rafinăria, OMV solicită suma pe care a dat-o statului român când a avut loc privatizarea Petrom, respectiv 700 milioane de euro.

„Părerea mea e că Arpechimul, până la urmă, va produce. Acest capitalism e bun, e apreciat de toată lumea, dar cu concurenţa este o problemă. OMV nu vrea concurenţă. Ei nu au nevoie, deocamdată, de bani ca să cedeze oricărei oferte. Vor avea în continuare profit, pentru că stabilesc preţurile. S-a creat un monopol pe această zonă“, a declarat subprefectul Cîrstoiu.

Acesta a completat că s-au găsit investitori, dar lucrurile nu s-au rezolvat, „pentru că suma cerută de OMV este mare. Ei vor cam cât a luat statul român de la OMV“.

Ion Cîrstoiu a spus că printre cei care s-au arătat interesaţi să cumpere rafinăria de la Piteşti se numără grupurile cu capital rusesc Lukoil şi Gazprom.

„Acum două săptămîni au făcut o ofertă către Guvern. Guvernul spune da, dar dacă OMV nu vrea“, a subliniat subprefectul.

Citeşte şi: Parlamentarii de Argeş cer Guvernului să răscumpere rafinăria Arpechim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel