Omul care mânca lumea, avanpremieră. Una dintre cele mai bune piese

Asociația Opera Prima prezintă la Teatrul de vară avanpremiera spectacolului “Omul care mânca lumea” de Nis-Momme Stockmann, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Avanpremiera va avea loc în data de 1 octombrie, ora 19.00, la Teatrul de Artă București.

"Omul care mânca lumea" este un spectacol care tratează cu cinism diferite aspecte ale societății contemporane. Datorită presiunilor sociale și personale, personajul principal trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea încercând să dea un sens nou vieții sale. Doar că în lumea meritocrației capitularea nu este o opțiune, iar cine îndrăznește să părăsească cursa capitalismului este aruncat din sistem.

Pe lângă aluziile la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor, spectacolul pune în discuție niște probleme profund umane, conturând o relație specială, de ură-dragoste între personajul principal și tatăl său.

[citeste si]

Ce soluție trebuie să aleagă acesta, atunci când parintele său, din cauza degradării fizice și psihice, devine dependent de el, ajungând el însuși un copil.

Piesa "Omul care mânca lumea" a fost aleasă în 2010, ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa de către ETC - European Theatre Convention.

Din distribuția spectacolului fac parte: Șerban Gomoi – Fiul, Romeo Pop – Tatăl, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu – Lisa, Liviu Chițu – Filip, Alexandru Călin - Ulf.

Traducerea textului aparține lui Ciprian Marinescu, muzica originală: Alexandru Suciu, decor: Alexandru Mâzgăreanu, foto și grafica: Romulus Boicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel