Olimpiada Internaţională de Matematică: Șase medalii, dintre care două de aur

examen
examen

Olimpicii români au cucerit şase medalii - două de aur, trei de argint şi una de bronz - la a 53-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Mar del Plata (Argentina), în perioada 4-16 iulie 2012.

Multiplu medaliat la competiţiile regionale şi internaţionale de profil, Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, şi-a trecut încă o medalie de aur în palmares. A doua medalie de aur a fost cucerită de Radu Bumbăcea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, şi el laureat în numeroase rânduri la aceleaşi concursuri.

Medaliile de argint au intrat în posesia Ioanei Tamaş şi a colegilor săi Octav Drăgoi şi Ştefan Ivanovici, toţi absolvenţi în acest an ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz i-a revenit lui Ştefan Spătaru (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La ediţia din acest an au participat 548 de concurenţi din 100 de ţări. În ierarhia neoficială pe naţiuni, România a ocupat locul 1 în Europa şi locul 10 la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel