Olanda cere extrădarea celor trei suspecți din dosarul "Jaful secolului"

suspecti jaful secolului
suspecti jaful secolului

Autorităţile olandeze cer predarea celor trei suspecți din cazul furtului de tablouri în vederea anchetării și judecării lor de către sistemul judiciar olandez. În acest sens, au transmis o solicitare procurorilor DIICOT care instrumentează dosarul. 

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru Mediafax, că DIICOT a primit de la autorităţile olandeze o solicitare de extrădare a celor trei suspecţi arestaţi preventiv în cazul furtului celor şapte tablouri din muzeul Kunsthal din Rotterdam. Autorităţile olandeze vor să-i cerceteze şi să-i judece pe Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru după legislaţia aflată în vigoare în Olanda. Surse din DIICOT au precizat că procurorii suspectează că cei trei suspecţi sunt doar complici şi că autorul real al planului furtului nu a fost identificat încă. Autorităţile olandeze nu sunt de acord.

"Având în vedere că olandezii au făcut această cerere oficială, parchetul nu doreşte să dea încă eficienţă acestei solicitări, motivat de calitatea suspecţilor, care este cea de complici. Se prezumă deocamdată că autorii sunt alţii, dar chiar şi aşa nu este finalizată verificarea totală în dosar. Se fac toate eforturile omeneşti de către procurorii DIICOT pentru găsirea tablourilor", au arătat sursele citate, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel