Oamenii din mediul rural și-au dezvoltat competențele antreprenoriale

Vineri, 22.11.2013, la Hotel Capital Plaza din București, s-a desfășurat conferinţa de încheiere a proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea abilităţilor de antreprenoriat şi angajare în mediul rural”, destinat localnicilor din comuna gorjană Săulești.

Proiectul, implementat de Convex Network S.R.L în parteneriat cu S.C. Qipa Individual Development S.R.L. şi Primăria Comunei Săulești a avut drept obiectiv general dezvoltarea abilităților de integrare pe piața muncii pentru minim 100 de persoane din comună și din alte localități rurale ale judetului Gorj, inactive din punct de vedere economic (persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență, șomeri), prin servicii inovatoare de formare, coaching și orientare profesională, pe parcursul a mai multor luni.

Pe lângă obiectivul general, inițiatorii proiectului au vizat, în principal și două obiective specifice, respectiv dezvoltarea unui sistem modern de consiliere și orientare profesională sustinut de o platforma on-line a 105 de persoane din mediul rural, din localități din județul Gorj, precum și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în sistem blended learning, prin măsuri inovative susținute de platformă on-line și practică asistata pentru 105 de persoane neocupate din mediul rural.

Rezultatele obţinute pe parcursul implementării proiectului au fost prezentate în cadrul conferinţei de închidere, remarcându-se de altfel că obiectivele propuse au fost îndeplinite cu succes, precizându-se că grupul țintă a fost majorat de la 105 persoane la 110, dar și că toți participanții la seminariile organizate în scopul formării și consilierii profesionale au absolvit cu succes aceste cursuri.

Proiectul „Dezvoltarea abilităţilor de antreprenoriat şi angajare în mediul rural” a fost selectat la finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 cofinanţat din Fondul Social European, axa prioritară 5: „Promovarea măsurilor active de ocupare”, contribuind la realizarea obiectivului domeniului major de intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă . Numărul de identificare al contractului: POSDRU/110/5.2/G/86945

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel