O urnă cu cenușă umană, descoperită în Harghita

Poliția a descoperit, sâmbătă după-amiază, în portbagajul unei mașini de taxi, cu număr de București, o urnă cu cenușă umană, în localitatea Corund din Harghita.  Poliţia încearcă acum să afle a cui este, în condiţiile în care duminică, de Rusaliile Catolicilor, urmau să fie reînhumate rămăşiţele horthyst-ului Nyiro Jozsef.

Şeful IPJ Harghita, Filip Gheorghe, a declarat în direct la Antena 3, sâmbătă seară, că urna găsită la Corund era goală. Potrivit lui Gheorghe, urna a fost găsită într-o maşină în care se afla şi un pasager care este oficial al statului ungar, identificat doar cu iniţialele L.C. Potrivit reprezentantului legii, oficialul ungar deţinea acte prin care se atestat conţinutul urnei: cenuşă umană. La dispoziţia procurorului, urna a fost deschisă constantându-se că aceasta era goală.

Urna a fost descoperită în portbagajul unei maşini de taxi cu numere de înmatriculare de Bucureşti, care transporta un oficial maghiar din Ungaria la Şumuleu Ciuc.

 Pasagerul din maşină a recunoscut că cenuşa este de proveninenţă umană.  Cenuşa scriitorului maghiar Joszef Nyiro ar urma să fie reînhumată, duminică, în duminica Rusaliilor Catolic, la Odorheiu Secuiesc.

Liderii PCM ignoră poziţia statului român exprimată prin intermediul MAE, care a dispus că procesul de reînhumare nu are acordul statului român.

 Se pare că oficialii de la Budapeste se află deja în zona Odorheiu Secuiesc şi se pregătesc de ceremonia care va avea loc duminică, de Rusalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel