O nouă listă de medicamente compensate

medicamente
medicamente

Noua listă a medicamentelor compensate trebuie adoptată până la 31 decembrie, astfel încât să poată deveni operaţională la începutul anului viitor, a declarat  ministrul Eugen Nicolăescu, după ce tot el a dat, anterior, ca posibile termene de intrare în vigoare, 1 iulie şi 1 august 2013.

"Au existat mai multe termene legate de acest document (lista de medicamente compensate şi gratuite - n.r.), dar de fiecare dată a existat şi menţiunea că aşteptăm avizul comisiilor de specialitate", a explicat ministrul Sănătăţii, potrivit căruia, în prezent, nu există toate punctele de vedere ale comisiilor ce avizează introducerea de molecule pe listă.

Eugen Nicolăescu a precizat că Ministerul Sănătăţii a înregistrat, în iunie, 167 dosare pentru noua listă a medicamentelor compensate, dintre care 141 sunt pentru introducerea de medicamente noi, iar 26, pentru indicaţii terapeutice noi, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, din totalul medicamentelor pentru care au fost depuse dosare, 16% sunt pentru cancer, 10% - pentru diabet, 8% - pentru hipertensiune arterială, 5% - pentru anemii, 4% - pentru leucemii, 2% - pentru boli psihice, iar restul vizează alte suferinţe.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel