O femeie a fost declarată moartă legal, deși este în viață

ADN
ADN

O femeie de 73 de ani din Magnolia, Texas, își ridica rețeta de la Walgreens când cardul ei bancar a fost refuzat. A mers la bancă și, după o serie de apeluri telefonice, Ellis a aflat că a fost declarată moartă de către Administrația de securitate socială (SSA).

Sherry Ellis a aflat că a murit a doua zi după Halloween, notează CNN. "Cu cardul bancar căzut peste tot, nu pot primi gaz, nu pot primi bani pentru mâncare, nu pot face nimic", a spus ea. "Nu știu cât timp am fost moartă înainte să aflu."

Oficiul inspectorului general a declarat în 2016 că SSA vede mai puțin de 1.000 de cazuri de declarații de deces greșite pe lună. CNN a contactat SSA prin e-mail. OIG a mai spus că decesele greșite pot duce la încetarea unor beneficii și „pot provoca greutăți financiare și suferințe" pentru oameni precum Ellis. Ea a declarat pentru CNN sâmbătă un control de securitate socială, medicală și asigurarea secundară au fost puse în suspensie. Ea ia 10 medicamente diferite pentru tensiunea arterială, o afecțiune a stomacului și probleme cardiace care pot costa până la 1.400 de dolari fără asigurare. "Asiguratorii medicali spun ca nu pot face nimic pana cand SSA nu mă învie", a spus ea. După ce a primit vestea morții ei, Ellis a mers spre cel mai apropiat birou SSA pentru a remedia problema. A devenit un proces lent.

Ar putea dura până la 45 de zile să mă reînvie

 

„Biroul asiguratorilor medicali mi-a spus că ar putea dura până la 45 de zile să mă reînvie", a spus ea, adăugând că i s-a oferit o scrisoare care, în principiu, spunea că este în viață, dar medicul și farmacistul ei nu au putut să o ia pentru că era încă clasată ca decedată în sistemele lor.

"Ai murit, dar nu ești mort", a spus ea. „Este un sentiment ciudat".

Soțul lui Sherry, Brian Ellis, a declarat pentru CNN că "A fost o luptă ... Nu avem mulți bani, depindem de plățile noastre de plată".
Ellis spune că a sunat la postul local de știri și la afiliatul CNN KTRK-TV pentru a-i spune povestea și de atunci cardul bancar și asigurarea secundară au fost reînviate. Ea spune că nu va ști până luni dacă mai este legal moartă. Ea a declarat pentru CNN că a fost confuză de ce corectarea acestei probleme este atât de dificilă.

"Cred că dacă SSA află că au făcut o greșeală și au folosit din greșeală securitatea socială a cuiva pe un certificat de deces, dacă a luat doar clicul unei taste pentru a pronunța pe cineva mort, de ce nu este nevoie tot de 30 de minute pentru a le corecta? " ea a spus. "De ce nu o pot inversa la fel de repede?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel