O echipă de 3 medici şi 12 studenţi merg în Deltă pentru a-i ajuta pe localnicii cu probleme de sănătate

Impreuna pentru sanatate rurala
Impreuna pentru sanatate rurala

În perioada 15-21 iulie, o echipă de voluntari formată din 12 studenţi medicinişti împreuna cu 3 medici va ajunge în comuna Sfântul Gheorghe şi satul Periprava, din Delta Dunarii, pentru a evalua şi a informa localnicii despre starea lor de sănătate.

Acest lucru se va întâmpla prin intermediul unor investigaţii oferite gratuit atât pentru cei care beneficiază de asigurare medicală, cât şi pentru cei neasiguraţi. Investigaţiile cuprind analize (glicemie, colesterol, trigliceride), electrocardiogramă, ecografie abdominală, mamară sau  tiroidiană şi audiogramă. Alături de adulţi, vor beneficia de activităţile proiectului şi copii, care vor fi evaluaţi din punct de vedere al stării de nutriţie, creştere şi dezvoltare.  Pe parcursul proiectului vor fi observaţi factorii de risc pentru sănătate, iar studenţii vor susţine prezentări cu caracter educativ populaţiei generale referitoare la optimizarea stilului de viaţă, igienă orală şi igiena alimentaţiei. În urma acestor investigaţii localnicii vor putea fi îndrumaţi către servicii medicale de specialitate.

Delta Dunarii este o zona defavorizată din punct de vedere al serviciilor medicale. Atât accesul dificil, cât şi situaţia economică precară sunt câteva motive pentru care cadrele medicale nu profesează în regiune. Localnicii trebuie să se deplaseze în oraşele mari pentru a-şi face analize,  un ECG sau o ecografie. Prin intermediul proiectului aceştia vor beneficia gratuit de aceste investigaţii în localitatea lor.

“Împreuna pentru Sănătate Rurală” este o iniţiativă a Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”. Proiectul de voluntariat se desfaşoară sub formă de caravane de sănătate în localităţi fără acces la investigaţii medicale în cadrul unui weekend. Anul acesta au fost vizitate 4 localităţi de acest gen, cu aproximativ 300 beneficiari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel