Urmărește emisiunea live


Nu se mai dorește pază privată la Muzeul Brukenthal

muzeul brukenthal
muzeul brukenthal

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu ar trebui să beneficieze de pază asigurată de către Jandarmerie, având în vedere că valoarea patrimoniului găzduit de instituţie depăşeşte un miliard de euro, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, managerul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, Sabin Luca. El a adăugat că vor fi făcute "toate demersurile necesare" pentru adăugarea instituției pe lista muzeelor a căror pază este militarizată.

"Vom face toate demersurile necesare ca să intrăm în rândul lumii, să avem pază asigurată de Jandarmerie. Una este o instituţie militarizată şi alta este o instituţie privată, chiar dacă autorizată să asigure paza. E cu totul altceva. Jandarmeria este o structură naţională, care dispune de echipe de intervenţie rapidă şi dotarea necesară", a spus Sabin Luca, citează Mediafax.

Oficialul muzeului sibian a precizat că în baza unei Hotărâri de Guvern există mai multe muzee din ţară la care paza este asigurată de către structurile Jandarmeriei.

"Se fac acum demersuri şi se poartă discuţii între ministere (pentru obţinerea pazei militarizate şi la Muzeul Brukenthal - n.r). Nu este necesară o nouă hotărâre de Guvern, ci doar să se aprobe o adăugare pe lista deja existentă", a afirmat el.

Sabin Luca a susținut că este necesară instituirea pazei militarizate la clădirile de "importanţă zero", respectiv Palatul Brukenthal, Casa Albastră şi Muzeul de Istorie, toate aflate în centrul Sibiului, precizând în răspunsul oferit la întrebarea despre valoarea patrimoniului, că ea "depăşeşte un miliard de euro".

Pentru paza unităților muzeale din cadrul Brukenthal, instituția culturală plătește lunar 54.000 de lei, în baza unui contract semnat cu o firmă privată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel