Noua etichetă UE pe anvelope, obligatorie de la 1 noiembrie

anvelope
anvelope

Noile reglementări ale Uniunii Europene impun de la 1 noiembrie o nouă etichetare a anvelopelor pentru a evidenția eficiența și siguranța în trafic.

Noua legislaţie europeană urmăreşte trei obiective importante: îmbunătăţirea eficienţei energetice, a siguranţei rutiere şi reducerea nivelului de zgomot produs în trafic.

 Pe noile etichete, asemănătoare celor postate pe aparatele electrocasnice, sunt evaluate trei performanţe: consumul de carburant, siguranţa în trafic, zgomotul exterior produs la o viteză constantă.

 Conform specialiştilor Michelin, anvelopele care vor fi încadrate în categorii de la A (cele mai performante) până la G (mai puţin performante), economia de carburant este 0,5 litri/100 km, iar pe întreaga durată de viaţă a anvelopelor, estimată la 45.000 de km, economia ajunge la 300 litri.

Etichetele vor conţine informaţii referitoare la clasele de eficienţă a consumului de combustibil, clasele de aderenţă pe teren umed, clasele de zgomot exterior de rulare este de natură a influenţa deciziile utilizatorilor finali în sensul achiziţionării unor pneuri mai sigure, mai silenţioase şi mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel