Niță: România are un excedent de energie, trebuie să vindem rapid ce n-am consumat

constantin-nita
constantin-nita

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niță, a declarat, vineri, la B1 Tv că România are un excedent de energie și trebuie să vândă cât mai repede energia neconsumată, menționând că de sărbători s-a înregistrat cel mai redus consum ”din istorie”.

”România are un excedent de Energie, perioada sărbătorilor a fost cel mai mic consum de energie din istorie, de 3.700 de megawați, un consum record negativ. Lucrul acesta ne pune pe gânduri și trebuie să găsim soluții ce facem cu energia pe care o avem. Trebuie să avem în vedere că foarte multe fabrici industriale s-au închis, deci consumul industrial a scăzut, iar consumatorii casnici devin tot mai economi. Așa că avem mai multă energie decât are nevoie țara de aceea trebuie să facem ceva cu ea”, a declarat Niță.

România este slabă la capitolul export de energie pentru că nu are interconectări, mai explică ministrul.

”Exportăm foarte puțină energie pentru că nu avem interconectări. Ele nu sunt puse la punct. Nu ne-am preocupat de-a lungul anilor și nu ne-am gândit că producem energie mai mult decât are țara nevoie. Trebuie să facem ceva cu ea, eu sper să rezolvăm problema interconectărilor fie că e spre Moldova, Bulgaria, Ucraina sau Serbia. Trebuie să ne gândim la un preț acceptabil, pentru că nu cumpără nimeni energie acolo dacă e mai scumpă decât producția țării respective”, a adăugat Niță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel