Nicușor Dan: Dacă aș fi avut 300.000 de euro, acum eram primarul Capitalei

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Candidatul independent la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a declarat într-un interviu acordat Realitatea.net, că nu dorește să intre în confruntarea pentru parlamentarele din toamnă, și că dacă ar fi avut 300.000 de euro și un an la dispoziție pentru scrutinul de la locale, acum era confirmat în postul de Primar General.

Nicușor Dan, candidat la Primăria Generală a Capitalei, în scrutinul din 10 iunie, a afirmat în cadrul interviului acordat realitatea.net, că obiectivul său nu a fost un scaun în consiliu, ci obținerea unui ”scor cât mai mare la Primărie, pentru a transmite un mesaj şi a coagula un grup social”, recunoscând că a fost un calcul pragmatic: ”Dacă vrei să candidezi la primărie, te duci la oameni de afaceri, la personalităţi, la oameni care să te susţină. Una e să le spui "sunt un consilier general", alta e să le spui "am făcut 9% la alegerile trecute, fără niciun buget"”.

Pe de altă parte, Nicușor Dan nu dorește să se implice nici în bătălia pentru parlamentare și nici nu vrea să înființeze un partid, deși la locale s-a clasat pe locul al treilea, cu peste 9%.

”Eu am luptat pentru Bucureşti cinci ani de zile şi le-am solicitat alegătorilor să mă voteze pentru Bucureşti. Ar fi o înşelăciune pentru ei să le spun că nu am făcut de fapt decât să vă folosesc în campania asta ca să-mi fac o notorietate care să-mi permită să mă duc deputat. Eu nu vreau să fac o carieră politică, nu am orgoliul ăsta. Eu vreau să rezolv o problemă, cea a oraşului în care trăiesc”, a explicat Dan, care nu exclude posibilitatea ca el și structura care s-a format în jurul său să susțină ”independenții veritabili”.

Nicușor Dan este optimist, considerând că mitul de invincibilitate al sistemului poate fi distrus: ”Cu cât te apropii mai tare de el vezi de fapt cât de slab este. Aşa cum societatea românească este neomogenă, exact aşa este şi aşa-zisul sistem. E la fel de nefuncţional”.

”Oricum, acum s-a văzut că se poate. Dacă în loc de 45.000 de euro am fi avut 300.000 de euro şi în loc de şase luni aveam un an, sunt convins că aş fi ajuns primar general al Capitalei”, a mai declarat Nicușor Dan, mulțumindu-le celor care l-au votat, considerând că ei au dat dovadă de un gest de ”încredere colectivă care n-a mai existat de mult”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel