Nicolăescu: De ce să stai pentru conjunctivită sau anemie în spital?

eugen_nicolaescu
eugen_nicolaescu

„Am luat toate serviciile medicale care au fost înregistrate în România pe fiecare tip de patologie. Am văzut că din 4,4 milioane de internări, 40% au fost diagnostice internate continuu în spital care nu trebuiau tratate prin internare. Împreună cu medicii am constatat că trebuie prevenţie. În plus, venim cu asistenţi medicali specializaţi, ca să asigurăm o dezvoltare normală. Am reglementat mai bine medicina de familie, i-am dat competenţe suplimentare”, a explicat ministrul Eugen Nicolăescu la Digi 24.

„Din 4,4 milioane de internări, acele 40% nu e nevoie să fie rezolvate în spital, ci în ambulator. Medicii ne-au sugerat că diagnosticele pot fi rezolvate în ambulator sau prin internare de zi”, a declarat Eugen Nicolăescu, invitat la „Kilometrul 0”.

În legătură cu criteriile în baza cărora s-au stabilit lista afecţiunilor pentru care spitalele nu vor mai face internări, ministrul a spus că acestea au fost „strict medicale”: „De ce să stai pentru conjunctivită sau anemie în spital. (...) Lucrăm pe medicina bazată pe dovezi, nu pe ce ni se pare”, a spus ministrul.

În pachetul de bază, toţi pacienţii vor avea acces gratuit la un anumit număr de consultaţii şi la servicii medicale de urgenţă. Programele naţionale se adresează românilor care suferă de boli grave şi care beneficiază de o serie de investigaţii şi tratamente gratuite. Iar pachetul de asigurări private conţine servicii suplimentare, absente din pachetul de bază, disponibile contra cost.

De serviciile medicale din pachetul de bază vor beneficia de anul viitor atât cei care plătesc asigurarea, cât şi cei care nu o achită.

„Vom avea un pachet mai mic pentru cei neasiguraţi, adică trei tipuri de servicii: prevenţie, urgenţă şi programe naționale de sănătate. Cred că acest pachet are toate capacităţile să rezolve problemele pe care un om le are”, a spus Eugen Nicolăescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel