Nelu Iordache, cercetat în alte trei dosare. Într-un caz s-a autodenunțat

3-nelu-iordache-sm
3-nelu-iordache-sm

Omul de afaceri Nelu Iordache este urmărit penal pentru fapte de corupție în alte trei dosare. Într-unul dintre cazuri, el s-a autodenunțat că i-a dat bani unui funcționar din Ministerul Transporturilor pentru a-i urgenta încasarea unor fonduri

Recursul lui Nelu Iordache, cu privire la decizia Tribunalului Capitalei, prin care este emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru fapte de corupţie, a fost respins de Curtea de Apel București.

Apărarea omului de afaceri a arătat că ar fi nevinovat și a cerut cercetarea lui în stare de libertate sub motivarea că firma Romstrade, firma lui, este în insolvență. Astfel, Nelu Iordache nu ar mai putea derula operațiuni comerciale, potrivit Adevărul. Însă, procurorul anticorupție a arătat că Nelu Iordache este cercetat în alte trei dosare de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) și prin urmare reprezintă, în continuare, un pericol public.

Nelu Iordache este cercetat într-un dosar în care omul de afaceri a luat bani pentru lucrările la drumul Alexandria-Craiova, iar într-un altul pentru lucrările de pe centura Bistriţei. În al treilea dosar, în care este cercetat, omul de afaceri este chiar denunţătorul. După momentul arestării, Iordache s-a hotărât să vorbească şi l-a denunţat pe un funcţionar din Ministerul Transporturilor despre care a spus că i-a dat 33.000 de lei pentru a-i facilita urgentarea încasării unor fonduri ce-i fuseseră aprobate, potrivit procurorului anticorupție.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au rămas în pronunţare şi urmează să decidă dacă dispun cercetarea în libertate sau nu a omului de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel