Nasri, lovitură dură din partea UEFA

UEFA
UEFA

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat că a mărit, în apel, suspendarea pentru dopaj dictată împotriva jucătorului francez Samir Nasri, de la 6 la 18 luni, până la 1 ianuarie 2019, informează AFP.

Nasri (31 ani), în prezent fără club, a jucat ultima oară în Turcia, la Antalyaspor, în luna ianuarie. El a fost suspendat pentru şase luni, la finele lunii februarie 2018, pentru că a beneficiat de o perfuzie intravenoasă cu vitamine, metodă interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA). Instanţa de control, etică şi disciplină a UEFA a făcut apel împotriva acestei decizii, solicitând mărirea sancţiunii.

Suspendarea lui Nasri este calculată retroactiv, de la 1 iulie 2017, astfel că francezul va putea reveni pe gazon după 1 ianuarie 2019. El va avea, însă, dreptul să-şi reia antrenamentele cu orice club care îl va dori, începând de la 1 noiembrie 2018. Tot acest caz a pornit după ce jucătorul, care evolua în momentul respectiv la FC Sevilla (2016-2017, împrumutat de la Manchester City), s-a internat într-o clinică americană pentru un tratament intravenos. Clinica Drip Doctors din Los Angeles a comunicat pe Twitter, efectuarea unui "tratament intravenos" cu vitamine fostului jucător al lui Olympique Marseille şi Arsenal Londra , pentru ca acesta "să îşi menţină forma".

Agenţia spaniolă antidoping (AEPSAD) a deschis o anchetă la finele anului 2016. Această practică este interzisă de AMA, cu anumite excepţii, cum ar fi existenţa unui certificat. Însă UEFA a refuzat să acorde o autorizaţie de uz terapeutic (AUT), cu titlu retroactiv.Fostul internaţional francez (41 selecţii, 5 goluri) risca o suspendare de patru ani, conform presei spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel