Nadia Comăneci vorbește despre cum a fugit din România

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a acceptat să vorbească deschis despre episodul în care a fugit din România înainte de revoluție și despre presupusa relație pe care ar fi avut-o cu Nicu Ceaușescu.

Autor: Manuela Macoveanu

Prezentă în Elveția, Nadia Comăneci a povestit pe larg amănunte din copilăria ei în raport cu regimul comunist. Deși în primă fază nu a fost afectată de comunism, trecerea anilor a făcut-o pe gimnastă să se gândească tot mai des la plecarea din țară.

,,Eram destul de tânară și nu înțelegeam ce se întâmplă în jurul meu. Nu ca nu imi păsa, dar pur și simplu nu conta. Odată cu înaintarea în vârstă, am început să mă intreb dacă mai vreau să trăiesc în acele condiții, dacă există vreo soluție mai bună sau dacă trebuie să fiu fericită cu mediocritatea. Toată lumea putea alege. Mulți oameni au ales să plece, sunt mulți români care au fugit, doar ca nu erau așa cunoscuti ca și mine", a explicat Nadia Comăneci în Elveția.

Gimnasta a plecat din țară in noaptea de 27/28 noiembrie 1989 și potrivit acesteia, decizia a fost una dificilă, dar rapidă.

..În 1989 venise timpul să plec. Decizia a fost dificilă deoarece mi-a afectat familia. Am avut puțin timp de gândire, dar, sincer vă spun, mi-am urmat intuiția. Altcineva a venit cu ideea, eu doar am acceptat. Am ajuns la graniță, am fugit printr-o zona interzisă și, dupa ce am ajuns în Ungaria, am traversat granița în Austria. A fost periculos, dar nu aveam altă alegere", a povestit ,,Zeița de la Montreal".

Plecarea din țară s-a produs extrem de rapid, ceilalți membri ai familiei Comăneci neștiind de intențiile Nadiei.

,,Nu am putut să le spun celor din familie că voi pleca. Am plecat având la mine doar hainele pe care le purtam în acea zi. Cu familia am luat legatura abia dupa revoluție", a punctat Nadia.

Fosta sportivă a mai relatat că, după ce a părăsit țara, a fost pusa sub urmărire de Securitate. Nadia a avut însă o modalitate prin care secretele ei au ramas bine ascunse.

,,Nu știam exact cine mă urmărea, dar știam ca cineva face acest lucru. Pur și simplu mă duceam acasă, porneam radioul și il dădeam atat de tare încât nimeni din afara casei să nu poată să audă ce vorbesc", a dezvăluit Nadia Comăneci.

De asemenea, Nadia Comăneci a clarificat și presupusa relație pe care ar fi avut-o cu Nicu Ceaușescu, despre care s-a vorbit intens în ultimii ani.

,,Nu-i adevărat ca aș fi avut o relație cu Ceaușescu. Am întâlnit acea familie doar o dată în viața mea, când am primit un premiu din partea partidului. Se întâmpla după Jocurile Olimpice din 1976", a subliniat Nadia Comăneci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel