Musaca de post. Rețeta preparată cel mai des, în această perioadă

Ema Apostu / 15 noi 2019 / 08:39 Salveaza PDF Comentarii

Musacaua de post se numără printre rețetele vedetă ale perioadei de post. Se prepară ușor și este foarte sănătoasă. Să nu mai vorbim de gust.

Ingrediente

3 vinete
5 cartofi medii
2-3 dovlecei
4 ardei
6 roşii
sare
piper boabe şi măcinat
o căpăţână usturoi
4-5 linguri ulei de floarea soarelui
o legătură pătrunjel
2-3 frunze busuioc
1-2 linguri pesmet
30 margarină

Vezi și: Clătite de post. Rețeta rapidă și delicioasă pe care o vei repeta

Cum se prepară 

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.

Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin ulei cât să se înmoaie şi să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sită, potrivit retete.unica.ro.

Vezi și: Supă falsă de pui. Rețetă de post delicioasă

Separat, se taie rondele roşiile şi cartofii fierţi şi se curăţă usturoiul. Ardeii se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie rondele. Se tapetează tava cu margarină şi pesmet şi se aranjează legumele, după preferinţă. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune.

Se lasă tava în cuptor să se rumenească. Musacaua de post se serveşte ornată cu pătrunjel şi busuioc verde.

Vezi și: Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai gustoasă rețetă de post

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25