Moţiunea simplă pe Transporturi. Bode: O criză fără precedent

lucian-bode
lucian-bode

Moţiunea simplă pe Transporturi, iniţiată de PNL şi PMP, va fi dezbătută astăzi de plenul Camerei Deputaţilor şi va primi votul final miercuri. Decizia a fost luată miercuri în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Deputatul liberal Lucian Bode a anunţat, miercuri, în plen, depunerea moţiunii simple 'Mandatul ministrului Cuc cu numărul 3 este unul de nota 3', iniţiată de PNL şi PMP.

"Poate sunteţi surprinşi că, la o lună de la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor de către dl Răzvan Cuc, Opoziţia a decis să sancţioneze cu o moţiune simplă activitatea ministrului Transporturilor. (...) Într-o lună de mandat, două domenii strategice pentru economia României, mă refer la sectorul feroviar şi sectorul aerian, se află într-o criză fără precedent din cauza unor decizii iresponsabile în ceea ce priveşte managementul acestor sectoare. În cele câteva săptămâni de mandat, dl. ministru Cuc a girat o serie de modificări legislative care aruncă în derivă transportul public de persoane, intrajudeţean, interjudeţean şi transportul în regim de taxi. Pentru aceste motive, deputaţii PNL şi PMP depun moţiunea simplă", a precizat Bode.

Semnatarii arată că guvernele PSD-ALDE, prin programele de guvernare, şi-au asumat construirea a 350 de km de autostradă până în 2020 şi că actualul Executiv, după aproape un an şi 3 luni, se poate lăuda cu 58 de kilometri de autostradă. De asemenea, precizează că, potrivit datelor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), gropile din drumurile naţionale şi autostrăzile din România se întind, însumate, pe o distanţă de 88 de kilometri.

"Două deraieri pe zi"

PNL şi PMP menţionează că, deşi există fonduri europene alocate pentru cele mai mari proiecte de infrastructură, în aproape cinci ani nu s-au depus decât patru cereri de finanţare. Iniţiatorii acestui demers consideră că din 2018 până în prezent nu a fost realizat niciun metru de drum expres, iar variantele ocolitoare asumate de Guvern în program nu s-au realizat. În opinia semnatarilor moţiunii simple, Căile Ferate Române sunt o "bombă cu ceas".

"România a ajuns la performanţa de a înregistra câte două deraieri pe zi! Singura decizie concretă luată de actualul ministru al Transporturilor a fost de a da afară directorul greşit. În lipsa unor investiţii masive în infrastructură şi în achiziţia de vagoane noi, zilnic, românii sunt expuşi unei iminente tragedii pe calea ferată", arată PNL şi PMP.

"Risc fără precedent"

Despre Tarom, cele două formaţiuni susţin că se află în pragul dezastrului.

"Fără pic de responsabilitate, a supus compania unui risc fără precedent - certificatul de operator aerian fiind suspendat în lipsa unui manager general, toate aeronavele acestui operator aerian ar fi rămas la sol. Consecinţele ar fi fost dezastruoase, dacă în al doisprezecelea ceas nu ar fi acţionat de urgenţă pentru a evita blocajul total", se arată în moţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel