Moody's a retrogradat ratingul pentru depozitele BCR și BRD

Moodys
Moodys

Moody's Investors Service a revizuit în scădere ratingul pentru depozite pe termen lung şi scurt atribuit BRD - Groupe Société Générale, în urma retrogradării calificativului pentru soliditate financiară BCA (baseline credit assessment) de la 'ba3' la 'b2', potrivit Agerpres. De asemenea, agenția de rating a revizuit în scădere ratingul pentru depozite pe termen lung atribuit Băncii Comerciale Române (divizie a Erste Group Bank), în urma retrogradării calificativului pentru soliditate financiară BCA (baseline credit assessment) de la 'b1' la 'b3', se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Ratingul BRD pentru depozite pe termen lung şi scurt a fost revizuite în scădere, de la 'Baa3/Prime-3' la 'Ba2/Not-Prime', cu perspectivă negativă, şi a fost retrogradat de la 'E plus' la 'D minus' calificativul BFSR (Bank Financial Strength Rating ) - o măsură a solidităţii financiare proprii a unei bănci, fără suportul acordat de un sprijin din afară. Decizia Moody's de a retrograda calificativul pentru soliditate financiară BCA vine ca urmare a deteriorării calităţii deja slabe a activelor BRD, a estimărilor că banca se va confrunta cu dificultăţi semnificative pe termen mediu pentru a reveni la o profitabilitate sustenabilă şi a expunerii băncii la o valoare incertă a garanţiilor. Agenţia de evaluare financiară apreciază că BRD rămâne capitalizată adecvat pentru a face faţă unor necesităţi suplimentare de provizioane pentru creditele neperformante.

Ratingul Băncii Comerciale Române pentru depozite pe termen lung a fost revizuit în scădere, de la 'Ba1' la 'Ba3', cu perspectivă negativă, şi a fost confirmat la 'E plus' calificativul BFSR (Bank Financial Strength Rating ) - o măsură a solidităţii financiare proprii a unei bănci, fără suportul acordat de un sprijin din afară. Decizia Moody's de a retrograda calificativul pentru soliditate financiară BCA vine ca urmare a deteriorării calităţii deja slabe a activelor BCR, a estimărilor că banca se va confrunta cu dificultăţi semnificative pe termen mediu pentru a reveni la o profitabilitate sustenabilă şi a expunerii băncii la o valoare incertă a garanţiilor. Agenţia de evaluare financiară apreciază că BCR rămâne expusă la eventualitatea de a avea nevoie de provizioane suplimentare de pe urma actualelor credite neperformante şi de capital suplimentar, dacă deteriorarea calităţii activelor continuă la o rată similară celei înregistrate în 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel