Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, la București

pelerinaj_sf_dumitru
pelerinaj_sf_dumitru

Patriarhia Română anunță zecilor de pelerini care vor participa la pelerinajul anual, organizat cu ocazia Sărbătorii Sfântului Cuvios Dmimitrie Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, că moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecătorul de boli, vor fi aduse spre închinare în Capitală, în perioada 24 – 30 octombrie 2012.

"Ca în fiecare an, la Sărbătoarea Sfântul Cuvios Dimitrie Nou, Ocrotitorul Bucureştilor – 27 octombrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhia Română face demersuri pentru aducerea de sfinte moaşte păstrate în alte Biserici Ortodoxe Surori, spre a fi venerate de zecile de mii de pelerini, care participă la pelerinajul anual, organizat pe Colina Patriarhiei în Bucureşti", precizează un comunicat al Patrairhiei.

Credincioșii și pelerinii care vor veni, anul acesta, să se închine la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie Nou, Ocrotitorul Bucureştilor şi ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Ocrotitorii Catedralei patriarhale, vor avea posibilitatea să cinstească şi moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecătorul de boli, care vor fi aduse la Bucureşti în perioada 24 – 30 octombrie 2012, se mai arată în comunicatul citat.

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, unul dintre cei mai noi sfinți canonizați de Biserica Greciei în acest secol, s-a născut în anul 1846, în Selivria Traciei, el decedând la 8 noiembrie, 1920. La 3 septembrie 1953, sfintele sale moaște au fost scoase din mormânt și așezate în biserica mănăstirii din Eghina, pentru ca în 1961, Sinodul Bisericii din Grecia să-l declare sfânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel