Mircea Ursache, preşedintele PSD Maramureş, a pus ochii pe SIF Moldova

mircea-ursache
mircea-ursache

Preşedintele social-democraţilor maramureşeni, Mircea Ursache, s-a înscris la concursul pentru şefia SIF Moldova. Societate de investiţii financiare deţine active de 250 de milioane de euro. Ursache are opt contracandidaţi, toţi economişti, căştigătorul postului urmând să fie făcut public în 26 noiembrie, informează eMaramures.ro.

Aautor: Adrian Stroescu

mircea-ursachePostul de membru în Consiliul de Administraţie al SIF Moldova, cel pentru care Mircea Ursache si-a depus candidatura, este vacant din 24 septembrie, după ce fostul preşedinte, Matei Alexandru, a fost revocat, fiind acuzat de prejudicii create prin vânzarea unor active.

Postul a starnit un mare interes, câştigătorul urmând a administra timp de un an şi jumatate active care insumează 250 de milioane de euro, în schimbul unei remuneraţii anuale estimate între 60.000 de euro şi 120.000 de euro pe lună (suma conţine şi bonusul anual alocat din profitul net).

Ursache a fost preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea şi preşedintele Consiliului de Administraţie al World Trade Center Bucureşti, societate aflată din vară în insolvenţă - el a susţinut că a luat decizia de intrare în insolvenţă a societăţii pe care o conduce pentru a o proteja de executarea silită a unei datorii istorice de 40 de milioane de euro, făcută pe vremea când statul era acţionar majoritar al firmei.

Preşedintele PSD Maramureş are opt contracandidaţi, toţi economisti: Mircea Oancea (preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private), Laurenţiu Hrebenciuc (director adjunct la Eximbank Bacău şi frate al deputatului Viorel Hrebenciuc), Paul Miclaus şi Mihail Radu (foşti vicepreşedinti ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare), Gabriel Lupaşcu (şeful Serviciului Juridic al SIF Moldova), Şerban Marin (şeful Departamentului de tranzacţionare al UniCredit), Mihai Chisu (broker la IFB Finwest), Andrei Valentin Sfiraială (broker la BT Securities).

Administratorul SIF Moldova va fi decis de acţionari, în 26 noiembrie. Până acum, fondurile de investiţii, cei mai importanţi acţionari ai SIF Moldova, nu au anunţat că susţin un anume candidat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel