Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, speră la schimbări la Eurovision, după scandalul juriilor descalificate: Să conteze doar publicul

Guvernul României
Guvernul României

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a anunţat că ar vrea o resetare a concursului Eurovision, după scandalul juriilor descalificate. 

"Două două lucuri vreau să spun: 1. că politizăm din ce în ce mai tare un fenomen care a început a fi unul cultural și de unire al țărilor din Europa; și 2. compromitem nu doar fenomenul în sine, ci și atenția și sprijinul pe care trebuie să le acordăm Ucrainei”, a spus ministrul Lucian Romașcanu despre scandalul de la Eurovision, conform Digi24.

"Ucraina trebuia să câștige. Probabil că pe merit. Nu avea nevoie de astfel de lucruri. Cei care au gândit - și sper că nu au fost românii -, EBU, să facă un astfel de transfer de voturi au făcut rău lor, competiției și Ucrainei”, a declarat Lucian Romașcanu.

CITEŞTE ŞI EUROVISION 2022. Juriul din România, DESCALIFICAT. TVR, prima reacţie: Regulile, schimbate în timpul jocului

Romaşcanu vrea resetarea Eurovision

 

"Mi-aș dori să se întâmple o resetare completă a Eurovision, pe alte baze, doar publicul să conteze, pentru că această împărțire politică a voturilor - pe care o vedem de ani de zile - nu are nicio legătură”, a spus ministrul culturii. „Nu văd cum poți să oprești chestia asta cu datul voturilor către alții decât dacă lași la alegerea publicului. Dacă pui un juriu, inevitabil: hai că sunt frații noștri”, a explicat Romașcanu. 

VEZI ŞI Unde va fi organizat EUROVISION 2023. Probleme după victoria Ucrainei de la Torino

"Sper că din ce se va analiza să rezulte că nu la noi a fost problema. În al doilea rând, să transmitem nevoia unei reforme la Eurovision. Cultura românească este și ea reprezentată. Dacă concursul e furat, arta e furată, nimeni nu va mai lua în serios ce se întâmplă acolo. Îmi doresc o reformă, pentru că atunci când lucrurile se întâmplă corect, toată lumea e fericită și mulțumită. San Remo pentru italieni merge de zeci de ani. Nu înțeleg de ce trebuie să facem dintr-un concurs de muzică un portstindard politic. Fiecare votează candidații și la sfârșit ne bucurăm că avem mai multă populație ca alții sau alții ca noi”, a adăugat Lucian Romașcanu. 

CITEŞTE ŞI Trăistariu aruncă bomba. Ce spune artistul despre voturile de la Eurovision 2022: „Mi se pare foarte straniu”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel