Ministerul Economiei vrea demararea exploatării de aur de la Roşia Montană

ministerul economiei vrea inceperea exploatării RM
ministerul economiei vrea inceperea exploatării RM

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Claudiu Stafie a declarat că instituţia doreşte exploatarea zăcămintelor de aur de la Roşia Montană, dar Roşia Montana Gold Corporation (RMGC), companie care vrea să deruleze acest proiect, trebuie să obţină autorizaţia de mediu.

"Ministerul Economiei doreşte exploatarea la Roşia Montană. RMGC trebuie să îşi ia autorizaţia de mediu, problema este acum la Ministerul Mediului. Apoi vom vedea exploatarea în sine", a adăugat Stafie, conform Medifax.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat marţi că "Roşia Montană este ca povestea cocoşului roşu, care nu se termină niciodată", şi că dacă un stat acordă o licenţă în 2007-2008 o face pentru ca acolo să fie minerit cum a fost de 2.000 de ani, iar acel minerit să corespundă celor mai înalte standarde UE.

Preşedintele Traian Băsescu a mers, în urmă cu o săptămână, la Roşia Montană, unde a declarat că proiectul de exploatare a aurului a stat îngropat din 1997 din cauza laşităţii politicienilor, care "nu au vrut să îi doară capul".

Şi cu această ocazie, Băsescu s-a decarat în favoarea derulării proiectului minier, spunând că "orice ţară care are resurse trebuie să le folosească".

RMGC este controlată de firma canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,46% din capitalul social, în timp ce statul român controlează 19,31% din

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel