Ministerul Economiei lansează Future Hub Iași

laborator_cercetare
laborator_cercetare

O nouă structură de afaceri va fi lansată la Iași, sub denumirea Future Hub Iași, care va permite gruparea de sinergii din mai multe domenii concomitent, pe fondul existenței mai multor instrumente de stimulare care vor fi oferite în perioada următoare de statul român, a anunțat joi Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, în cadrul unui comunicat de presă.

Noua structură va fi de tipul “hub”- adică un punct central în jurul căruia vor fi grupate 4 clustere structurate pe următoarele domenii: transport și logistică, farmacie și sănătate, universitar, tehnologie și servicii IT.

Primul pol de creștere, structurat pe transport și logistică, urmărește să facă din Iași un centru capabil să proceseze un număr mare de pasageri și mărfuri și să ajute la creșterea productivității companiilor care vor intra în ceilalți poli de creștere asociați acestui hub.

Cel de-al doilea pol de creștere se va concentra pe cercetarea farmaceutică și servicii de sănătate.

Al treilea pol de creștere din cadrul Future Hub Iasi se va axa pe servicii avansate, cum ar fi cele de biotehnologie, astfel încât, prin intermediul a cinci clădiri, dotate cu laboratoare, studenții români nu vor mai fi nevoiți să plece în alte țări pentru a face cercetare.

Cel de-al patrulea pol de creștere va fi concentrat pe servicii de tehnologia informației. Strategia de bază a acestui pol de creștere este atragerea marilor companii pentru a deschide centre de tehnologia informației.

Demersul de realizare a Hub-ului Regional de la Iași este unul complex, ce implică atât mediul privat precum și pe cel guvernamental și al autorităților locale.

Potrivit sursei citate, prin Future Hub Iasi se va crea un set de companii care va oferi servicii integrate în domeniile transport și logistică, farmacie și sănătate, universitar, tehnologie și servicii IT. Totodată, această nouă structură va produce un efect de multiplicare sporit în plan economic cu influențe pozitive la nivelul întregii societăți.

Citește aici documentul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel