Ministerul Culturii alocă zece milioane de lei pentru Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei

02-cetati-dacice
02-cetati-dacice

Kelemen Hunor, ministrul Culturii a declarat, sâmbătă, la Deva, că a prevăzut în bugetul pe anul viitor, suma de 10 milioane de lei, în vederea demarării unui program de cercetare sistematică la Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei. Potrivit ministrului, programul ar trebui să se desfăşoare pe o durată de patru ani, informează Mesager Hunedorean.

Autor: Adi Stroescu

02-cetati-dacice„Bugetul alocat pentru anul viitor, la acest proiect, este de 10 milioane de lei. Este primul pas, fiindcă aici, trebuie să cumpărăm echipamente costisitoare, unele în valoare de peste 40.000 de euro. Însă, fără aceste echipamente şi fără o dotare corespunzătoare, nu putem face o cercetare arheologică sistematică“, a afirmat ministrul Kelemen Hunor. Procedurile pentru începerea cercetărilor la Cetăţile Dacice vor începe imediat după ce va fi aprobat bugetul Ministerului Culturii pentru 2012. În plus, Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei ar putea fi trecute într-o administrare specială, cum este cea a Rezervaţiei Naturale a Deltei Dunării. În prezent, se lucrează la un asemenea proiect.

Nu vrea reducerea bugetului

Kelemen Hunor a mai afirmat că nu este de acord cu scăderea bugetului Ministerului Culturii pentru anul viitor. El a precizat că reducerile de buget vor conduce spre renunţarea la proiectele de investiţii ale Ministerului Culturii în domeniile de infrastructură şi de patrimoniu. Potrivit proiectului de buget pe anul 2012, Ministerul Culturii ar urma să primească 600 de milioane lei, mai puţin cu 195,8 milioane lei decât în acest an.

Citeşte şi:

Ministerul Culturii a depus plângere penală în cazul parcării de la Sarmizegetusa Regia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel