Minciunele, reţeta tradiţională. Aşa le făcea bunica

Ana Vasilescu / 24 noi 2019 / 20:33 Salveaza PDF Comentarii

Minciunelele sunt acele gogoşi care ne aduc aminte de copilărie şi de bunici. Sunt foarte uşor de preparat şi sunt delicioase. 

Ingrediente

 

Jumătate de kilogram de făină

Un cubuleţ de drojdie

O cană de apă minerală

4 linguri de zahăr

Ulei

Un praf de sare

Citeşte şi Griş cu lapte, desertul copilăriei. Reţeta care îţi lasă gura apă

 

Mod de preparare

 

Se cerne făina, se adaugă drojdia, un praf de sare, zahărul şi apa minerală, după care se frământă aluatul. Adăugaţi o lingură de ulei şi frământaţi în continuare. Se lasă la dospit aproximativ 20 de minute, după care se întinde şi se fac minciunelele în formă de fundiţă. Se prăjesc în ulei încins şi se pot pudra cu zahăr. 

Citeşte şi Tartă de mere, reţeta cu care nu dai greş. Acesta este secretul

 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28