Mihnea Motoc, propus de Victor Ponta la Ministerul de Externe

Eșecul lui Victor Ponta de la alegerilor prezidențiale a determinat  o remaniere a Guvernului. După demisia lui Teodor Meleșcanu, premierul Victor Ponta l-a propus pe Mihnea Motoc, soțul fostului judecător de la Curtea Constituțională, Iulia Motoc. Despre o intrare a lui Călin Popescu Tăriceanu, nu poate fi vorba în acest moment,  acest lucru fiind amânat după Sărbătorile de iarnă.

"Azi o să transmit către preşedinte propunerea pentru noul ministru de Externe. M-am sfătuit şi cu domnul Meleşcanu şi îl voi propune pe domnul ambasador Mihnea Motoc, care să fie noul ministru de Externe. Cred că este un mesaj foarte bun, apropo şi de importanţa pe care o dăm şi relaţiilor noastre pe plan european", a anunţat Ponta, la Palatul Victoria.

De asemenea, premierul a adăugat că va fi transmisă la Cotroceni o propunere şi pentru Ministerul Culturii, dar nu a avansat niciun nume pentru acest post.

În plus, în Guvern trebuie să se facă loc pentru oamenii din PLR, acest lucru fiind posibil abia în ianuarie, în condițiile în care Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi dispus să renunțe la președinția Senatului în acest moment.

Citește și: Preşedintele IRES: Ştiam din experienţă că IOHANNIS va câştiga. Când l-a egalat pe Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel