Preşedintele IRES: Ştiam din experienţă că IOHANNIS va câştiga. Când l-a egalat pe Ponta

[] []

18 noi 2014 / 08:36
Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele institutului de sondare a opiniei publice IRES, Vasile Dâncu, a declarat că Iohannis l-a egalat şi l-a întrecut pe Ponta la voturi abia după ora 18.00.

''De dimineaţă, când am văzut că diferenţa dintre Ponta şi Iohannis era de 18 procente, am ştiut din experienţă că Iohannis o să câştige. Momentul în care Iohannis l-a ajuns din urmă pe Ponta a fost între 18 şi 19. Aveam rezerva votului din afara României şi ştiam că vor mări distanţa. Votul a fost strâns în ţară, dar numai după ora 19 s-a produs trecerea candidatului Iohannis în faţă pe voturile din România'', a declarat Dâncu potrivit Yahoo.

Citește și: Vasile Dâncu: 95%, Klaus Iohannis este noul președinte al României 

 

Sociologul susţine că mulţi votanţi s-au hotărât chiar în ziua scrutinului. ''Vreo 50 şi ceva la sută din electorat s-a hotărât între cele două tururi şi în ziua votului, asta înseamnă o revoltă la urne, un sentiment de frustrare al românilor pentru că nu puteau să-şi exercite un drept. Între turul I şi turul II, Iohannis a adunat peste 3 milioane de voturi. În ultimii 25 de ani nu s-a întâmplat ca un candidat să îşi dubleze numărul de voturi între cele două tururi'', a declarat Dâncu.

O altă premieră este prezenţa tinerilor la vot, cea mai mare de după 1989. ''58% dintre tineri au votat, este cel mai mare procent înregistrat vreodată. Am avut un procent excepţional'', a precizat Dâncu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24