Preşedintele IRES: Ştiam din experienţă că IOHANNIS va câştiga. Când l-a egalat pe Ponta

Preşedintele institutului de sondare a opiniei publice IRES, Vasile Dâncu, a declarat că Iohannis l-a egalat şi l-a întrecut pe Ponta la voturi abia după ora 18.00.

De dimineaţă, când am văzut că diferenţa dintre Ponta şi Iohannis era de 18 procente, am ştiut din experienţă că Iohannis o să câştige. Momentul în care Iohannis l-a ajuns din urmă pe Ponta a fost între 18 şi 19. Aveam rezerva votului din afara României şi ştiam că vor mări distanţa. Votul a fost strâns în ţară, dar numai după ora 19 s-a produs trecerea candidatului Iohannis în faţă pe voturile din România, a declarat Dâncu potrivit Yahoo.

Citește și: Vasile Dâncu: 95%, Klaus Iohannis este noul președinte al României 

Sociologul susţine că mulţi votanţi s-au hotărât chiar în ziua scrutinului. Vreo 50 şi ceva la sută din electorat s-a hotărât între cele două tururi şi în ziua votului, asta înseamnă o revoltă la urne, un sentiment de frustrare al românilor pentru că nu puteau să-şi exercite un drept. Între turul I şi turul II, Iohannis a adunat peste 3 milioane de voturi. În ultimii 25 de ani nu s-a întâmplat ca un candidat să îşi dubleze numărul de voturi între cele două tururi, a declarat Dâncu.

O altă premieră este prezenţa tinerilor la vot, cea mai mare de după 1989. 58% dintre tineri au votat, este cel mai mare procent înregistrat vreodată. Am avut un procent excepţional, a precizat Dâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel