Meteo. Când scăpăm de ploi

Inundații
Inundații

Țara este vizată de furtuni, 18 județe din centru și sud se află până marți seara sub cod portocaliu de ploi abundente. În restul țării este cod galben. Vor fi chiar și 80 de litri/mp.

Vremea va fi instabilă și în general închisă. În cea mai mare parte a țării vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie. Începând de miercuri, vremea se va încălzi treptat.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi instabilă și în general închisă. În cea mai mare parte a țării vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra pe arii relativ extinse cantități de apă de peste 20...25 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Transilvania, Banat și sud-vestul Moldovei, pe arii restrânse de 50...80 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime, sub cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi răcoroasă și în general instabilă. Cerul va fi noros. Se vor semnala averse însemante cantitativ și însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului*. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade.

PROGNOZA METEO MARȚI. Vremea se va menține în general instabilă. Pe arii extinse vor fi înnorări temporar accentuate, averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durtată ale vântului, posibil izolat și cu aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și mai ales în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile estice și sud-estice, izolat 30...40 l/mp. Vor fi condiții de grindină.* Temperaturile
maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va menține răcoroasă și în general instabilă. Mai ales pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura
maximă va fi de 25...26 de grade, iar cea minimă de 15...16 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va încălzi. Trecător cerul va avea unele înnorări și mai ales după-amiaza și seara și cu precădere în zonele de deal și de munte local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi posibile căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza vor mai fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade, iar cea
minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi caldă, chiar călduroasă în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales ziua, local în vestul, nordul, centrul țării, la munte și pe suprafețe mai mici în celelalte regiuni. Punctiform vor mai fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, iar cele minime, în general, între 13 și 23 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel