Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Medic din linia întâi, FIORI după relaxare: Tocmai asta voiam să evităm... / video

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Conf. univ. dr. Simin Florescu atrage atenţia că numărul de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care ajung în spital e în creştere vertiginoasă.

Conf. dr. Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale 'Victor Babeș' din Capitală, a vorbit, la Academia de Sănătate, despre situaţia din spital după ce numărul de cazuri de Covid-19 a crescut din nou. 

"Din păcate vedem cu foarte mare îngrijorare că la noi în spital, ca şi în restul ţării, numărul de pacienţi este într-o creştere vertiginoasă. Ceea ce este foarte neplăcut deoarece, o dată cu creşterea numărului total de pacienţi infectaţi, vom avea şi un număr mai mare de cazuri severe, în mod proporţional.

Iar lucrul acesta se vede acum, prin faptul că terapia noastră intensivă este plină şi este, în continuare, solicitată de toate spitalele. Deci privim cu mare îngrijorare, deoarece de fapt, ceea ce se dorea iniţial prin această scădere a transmiterii, era şi evitarea suprasolicitării sistemului sanitar.

Am avut exemple din China, Italia, Franţa, Spania, unde s-a văzut foarte clar suprasolicitarea unui sistem de sănătate care, în ţările respective, este chiar foarte dezvoltat, incomparabil cu ce putem oferi noi. Aceasta a fost spaima care a dus la luarea unor măsuri drastice", a declarat dr. Simin Florescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel