EXCLUSIV  Măsuri care i-au înfuriat pe români. Emanoil Ceaușu: Suferă economia. Politicienii să găsească un echilibru între măsurile medicale și celelalte aspecte

Pandemie / Foto Pexels
Pandemie / Foto Pexels

Prof. dr. Emanoil Ceaușu, specialist în Boli Infecțioase, a vorbit, la Academia de Sănătate, despre vaccinurile create pe baza tehnologiei ARN Mesager, măsurile luate de autorități în contextul pandemiei, dar și despre vaccinarea obligatorie. 

„Avantajul acestor noi vaccinuri, bazate pe ARN Mesager, e faptul că foarte ușor și în scurt timp se poate trece la o altă variantă de vaccin care să acopere și noile tulpini în ideea că s-ar putea, dacă pandemia nu va fi repede stopată, să apară și alte variante virale, poate cu mai puțină protecție față de vaccin, vorbim de vaccinurile actuale. Cercetările care se fac în prezent repede vor duce la vaccinuri care să ofere o protecție și pentru noile tulpini care apar”, a spus Emanoil Ceaușu la interviurile DCNews și DCMedical. 

Ulterior, a fost întrebat și despre măsurile luate în contextul pandemiei, măsuri care au stârnit și unele controverse: „Măsurile restrictive, care pot ajunge până la carantină, pot fi privite din punct de vedere medical, economic și politic. Măsurile care se iau în final îmbină toate aceste aspecte. Din punct de vedere medical, cu cât acest măsuri sunt mai drastice și luate mai devreme, cu atât scade numărul de îmbolnăvări și bineînțeles și de decese. Suferă economia. Și, atunci, politicienii trebuie să găsească o modalitate care să stabilească un echilibru între măsurile medicale și celelalte aspecte legate de buna funcționare a economiei.”


Emanoil Ceaușu, despre vaccinarea obligatorie

„Despre o vaccinare obligatorie, în zilele noastre, nu se mai poate vorbi. Dar o informare corectă a populației va face ca un număr din ce în ce mai mare de persoane să realizeze că vaccinarea este o soluție atât pentru tine ca persoană, cât și pentru cei din jurul tău, pentru ca viața să revină la normal”, a zis Emanoil Ceaușu.

Prof dr Emanoil Ceaușu: Adevăruri nespuse despre pandemia COVID-19. Academia de Sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel