"Mărțișor" special la Țăndărică, de Ziua Teatrului de Animație

Copii, bunici, părinți, cu toții sunt invitați, joi, 21 martie, de Ziua Mondială a Teatrului de Animație la Teatrul Țăndărică, unde, începând cu ora 18.00, va avea loc premiera oficială a spectacolului "Fata babei și fata moșneagului".

În luna martie, când Teatrul de Animație Țăndărică aniversează 68 de ani de la primul spectacol, cei mai mici spectatori au parte de un "un mărţişor” mai special din partea actorilor, pentru care cel mai scumpe daruri rămân aplauzele celor din sala de spectacol. Alice în țara minunilor, Pinocchio, Scufița Roșie, precum și  "Fata babei și fata moșneagului" sunt doar câteva din spectacolele oferite de Teatrul Țăndărică în perioada 13 - 24 martie.

În ceea ce privește spectacolul "Fata babei și fata moșneagului", noua versiune reprezintă o lectură modernă, plină de umor și sensibilitate a poveștii lui Ion Creangă și apelează, pe lângă mijloacele clasice ale teatrului de animație (păpuși de diverse tipuri, de la wayang la cele compuse, de mari dimensiuni) la proiecții.

Daniel Stanciu, cel care semnează scenariul și regia a dorit să rămână fidel scriiturii bardului de la Humulești întărind, prin culoare și ritm, morala conform căreia valorile general umane precum cinstea, bunătatea, hărnicia si frumusețea sufletească pot trece peste orice greutăți și ne ajută să răzbatem în viață.

Scenografia aparține Danielei Drăgulescu iar ilustrația muzicală lui Vasile Manta.

Distribuția este compusă din “aripa tânără” a teatrului: Simina Constantin, Alina Teianu, Dora Ortelecan Dumitrescu, Viorel Ionescu, Jou-Jou Drăgan, Geo Dinescu, Marin Fagu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel