Marșul Luminii, de ziua onomastică a Regelui Mihai I

8_11_1945
8_11_1945

Tineretul Național Liberal” și ”Clubul Bloggerilor PNL, membri și simpatizanți” organizează de Sfântul Mihai, în data de 8 noiembrie "Marșul Luminii" pentru a comemora 67 de ani de la ultima manifestație Pro-monarhistă și prima anti comunistă, când au fost uciși circa 13 manifestanți de către forțele de represiune ale guvernului Petru Groza.

Anterior marșului, începând cu ora 18.00, timp de două ore și jumătate, comemorarea celor 67 de ani de la ultima manifestație Pro-monarhistă, va fi marcată și  întâlnire cu personalități participante la manifestația din 1945, istorici și oameni politici.

Printre cei care vor lua parte la eveniment, se numără și președinții de onoare ai PNL - Radu Câmpeanu și Mircea Ionescu Quintus, precum și Dinu Zamfirescu - preș. Senatului PNL, academicianul Dinu C. Giurescu, profesorul Daniel Barbu, președintele PNȚCD Victor Ciorbea.

Iată care va fi programul evenimentelor din 8 noiembrie, dedicate comemorării:

18.00 - 20.30: Discuții și mărturisiri ale invitaților despre ziua de 8 noiembrie 1945;

20.30 - 21.00: ”Marșul Luminii” - Participanții se vor deplasa pe itinerarul Str. Doamnei, nr. 9 - Calea Victoriei - Piața Palatului - Statuia Ecvestră a Regelui CAROL I, având fiecare câte o lumânare aprinsă;

21.00 - 21.30: Depunerea unei coroane de flori la statuia Regelui și păstrarea unui moment de reculegere în memoria victimelor dispărute în noiembrie '45.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel