Marș pentru Unire, la București

actiunea2012
actiunea2012

Platforma Civică “Acţiunea 2012” organizează, duminică, 21 octombrie, la ora 14.00, Marșul pentru Unire, cu pornire din Piața Victoriei, pentru a solicita unirea cu Republica Moldova și unde participanții vor propune spre asumare candidaţilor la alegerile parlamentare o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Basarabia, informează un comunicat al formațiunii.

"Toamna asta se poartă tricolorul! Bucureştenii vor forma un imens tricolor uman la Marşul pentru Unire de duminică, ora 14.00, cu pornire din Piaţa Victoriei. Peste 1 000 de persoane sunt aşteptate în faţa Guvernului pentru a solicita unirea cu Republica Moldova ca prioritate naţională în cadrul manifestaţiei organizate de Platforma Civică “Acţiunea 2012”, precizează sursa citată.

"Cu această ocazie, participanţii la eveniment vor propune spre asumare candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Basarabia", mai informează comunicatul.

Printre solicitărilor celor peste  30 de organizaţii nonguvernamentale din România, Republica Moldova şi diaspora se numără și apariţii publice privind necesitatea reîntregirii naţionale şi recunoaşterea existenţei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, extinderea ariei de activitate teritorială a postului TVR Iaşi în Republica Moldova sau crearea unei pieţe agricole comune.

"Candidaţii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovaţi şi recomandaţi alegătorilor pe un site realizat special cu acest scop", se mai arată în documentul citat.

Conform unui sondaj de opinie realizat în iunie 2012 în România, 87,2% dintre respondenţi s-au declarat în favoarea unirii României cu Basarabia. Platforma Civică “Acţiunea 2012” este o coaliţie formată din peste 30 de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel