Marilen Pirtea solicită Primăriei Timișoara buget pentru un CityCardTM

Marilen Pirtea
Marilen Pirtea

Este ultimul an în care mai avem timp pentru a integra accesul digital la serviciile de transport si la infrastructura culturală și HoReCa, înainte de anul Capitalei Europene a Culturii

„Orașul bulgar Plovdiv, alături de Matera (Italia), au fost cele două capitalele ale culturii în 2019. Plovdivul și-a implementat un instrument eficient pentru suportul turiștilor, respectiv un CityCard prin care a fost integrat atât tiketingul de transport public cât și facilitatea accesului la mai multe obiective culturale și HoReCa. Nici Matera nu a ratat implementarea acestui instrument de marketing turistic, pregătind din timp CityCardul de oraș cultural-turistic”, arată deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

„Este de așteptat ca executivul Primăriei Timișoara să publice în aceste zile proiectul de buget pentru 2022. Este perioada în care se va lucra intens la cele mai importante proiecte timișorene, prin care orașul va fi pregătit pentru anul Capitalei Europene a Culturii, 2023. Între multe priorități costisitoare, Primăria și Consiliul Local Timișoara merită să includă și un proiect de digitalizare și generalizare a unui produs cultural-turistic de tip CityCardTM, în care să fie inclus atât accesul la transportul public, cât și accesul gratuit sau cu tarife reduse la spectacole sau cinematografe, la muzee sau galerii, inclusiv prin servicii de ghizi culturali, dar și la rețeaua HoReCa, adică la toate atracțiile importante pentru turismul cultural, prin care Timișoara va ajunge o destinație europeană anul viitor”, argumentează deputatul liberal.

„Acum este momentul să alocăm un buget public pentru implementarea unei soluții de tip CityCardTM, pentru care se g[sesc modele de aplicații deja funcționale și în România, dar și în multe dintre orașele europene cu trafic turistic ridicat. Soluția se poate implementa, la limită, chiar înainte de finalul acestui an, cu condiția mobilizării și organizării unei echipe de proiect interdisciplinare, cu specialiști din Primăria Timișoara, societatea locală de transport, reprezentanți ai rețelei culturale timișorene, ai asociațiilor HoReCa și, nu în ultimul rând, cu specialiști din centrul universitar timișorean”, conchide deputatul PNL, Marilen Pirtea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel