Marea Britanie se teme că Iranul şi Coreea de Nord ar putea detona o armă nucleară în spaţiu

spatiu
spatiu

Ministrul Britanic al Apărării, Liam Fox, a avertizat asupra riscului ca Iranul şi Coreea de Nord să detoneze o armă nucleară în spaţiu, fapt ce ar putea paraliza reţeaua de transporturi, electricitate şi comunicaţii din Regatul Unit.

Potrivit ministrului Apărării, lumea trebuie să înţeleagă amploarea riscurilor la adresa Marii Britanii, subliniind că ţările devin mai vulnerabile cu cât tehnologiile sunt mai complexe şi mai interdependente, scrie Daily Express în ediţia online, citat de Mediafax.

"Spre exemplu, când discutăm despre Coreea de Nord sau Iran, lumea trebuie să înţeleagă că există şi alte riscuri în afara atacurilor de genul celor de la Nagasaki sau Hiroshima. Există o gamă largă de riscuri şi cred că trebuie să le prezentăm publicului, pentru că mai întâi trebuie să înţelegem riscurile înainte de a solicita investiţii în domenii de securitate naţională", subliniază Fox.

Există temeri că sisteme electronice esenţiale riscă să fie blocate de o explozie naturală sau artificială produsă în spaţiul cosmic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel