Marea Britanie a reintrat oficial în recesiune

londra2
londra2

Potrivit Institutului Britanic de Statistică citat de Bloomberg, Marea Britanie a intrat oficial în recesiune. În ultimul  trimestru al anului trecut și  în primul trimesctru din 2012, PIB-ul s-a contractat cu 0,3%, respectiv 0,2%.  Recesiunea din Marea Britanie se va resfrânge și asupra economiei României.

Anunţul făcut miercuri vine în contextul în care veştile privind situaţia economică a blocului euro, cea mai mare piaţă de export a Marii Britanii, nu sunt îmbucurătoare. Criza datoriilor de stat continuă să se accentueze în Spania, Grecia, dar şi Portugalia sau Italia.

 Economia Marii Britanii s-a contractat pe fondul rezultatelor slabe înregistrate în sectorul construcţiilor.

 Marea Britanie s-a mai confruntat cu o dublă recesiune, termen folosit pentru a descrie o perioadă de contractare a economiei urmată de o perioadă de creştere şi ulterior o nouă contractare, în anii 1970.

Reintrarea Marii Brianii în recesiune se va resimţi indirect şi asupra economiei din România. Costul de împrumut al statului român ar putea creşte pe fondul tensiunilor de pe pieţele financiare internaţionale unde neîncrederea investitorilor străini ar putea mări dobânzile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel