Mămăligă la cuptor, rețetă. Cum se prepară. Românii o adoră!

Mămăligă la cuptor, rețetă. Cum se prepară. Mămăliga la cuptor este un prepaat delicios, numai bun pe mesele tradiționale. Se prepară ușor și se consumă cât ai clipi.

Ingrediente pemtru mămăliga la cuptor

1 cană mălai (cumpărat/grişat sau de moară)
3 1/4 căni apă
1 lingură unt (opţional)
1 linguriţă sare
70 grame telemea cremoasă de oaie (sau brânză cremoasă de capră; opţional)

Cum se prepară mămăliga la cuptor

Mămăligă la cuptor, rețetă. Cum se prepară. Românii o adoră! Într-o oală, care preferabil merge şi la cuptor se pune mălaiul, sarea şi apă. Dacă doriţi, adăugaţi şi untul. Se amestecă să se dizolve mălaiul în apă. Se pune pe foc şi se aduce la fierbere, amestecând des să nu facă cocoloaşe, scrie e-retete.ro.

Mămăligă la cuptor, rețetă. Cum se prepară. Românii o adoră! Când mălaiul a absorbit apa şi vedeţi primii bulbuci pe margine şi începe să stropească uşor, luaţi oală de pe foc. Durează cam 5 minute acest pas.

Mămăligă la cuptor, rețetă. Cum se prepară. Românii o adoră! Acoperiţi oala cu capac sau folie de aluminiu. Daţi vasul la cuptor la 160C pentru 45 minute. După acest timp, mămăliga trebuie să fie făcută, bine fiartă. Se scoate oala din cuptor şi se amestecă mămăliga vârtos de câteva ori. 

Mămăligă la cuptor, rețetă. Cum se prepară. Românii o adoră! Dacă o doriţi mai fermă doar scădeţi cantitatea de apă. Dacă vreţi o mămăligă moale şi super cremoasa, adăugaţi telemeaua de oaie sfărâmată şi amestecaţi vârtos până se dizolvă în mămăligă. Mămăligă se va deschide la culoare, va deveni un galben mai pal. Serviţi-o imediat, cât e caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel