Mămăligă cu sos de legume. Rețeta de post pe care trebuie să o încerci

Mămăligă cu sos de legume. Rețeta de post. Mămăliga cu sos de legume este un preparat de post care te cucerește din prima. Gustos și ușor de făcut. Nu trebuie să ratezi rețeta asta.

Ingrediente

3 dovlecei
1 morcov
1 ceapă medie
1 lingura bulion
6 roşii mici
2 ardei capia
sare
piper
4 linguri ulei
1 legatura pătrunjel
pentru mămăligă
500 g mălai
800 ml apă
sare

Vezi și: Amandine de post. Prăjitura pe care n-o poți refuza. Dulcele perfect în post

Cum se prepară

Mămăligă cu sos de legume. Rețeta de post. Se curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi, între timp, se pregătesc şi celelalte legume. Ceapa şi morcovul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pun într-o cratiţă la călit cu puţ in ulei iar după ce s-au înmuiat se pun şi celelalte legume şi se lasă să fiarbă.

Mămăligă cu sos de legume. Rețeta de post. Se pune bulionul şi puţină apă şi se lasă să fiarbă încă 5 minute. Între timp, se pune sarea, piperul şi pătrunjelul tocat mărunt. Se mai lasă să fiarbă 2-3 minute, se adaugă roşiile şi se călesc şi ele întorcându-le continuu.

Vezi și: Cartofi țărănești cu ceapă. Cea mai simplă rețetă de post. Este delicioasă!

Mămăligă cu sos de legume. Rețeta de post. Pentru mămăliguţă, se pun la fiert 800 ml de apă cu sare într-un tuci. Când apa clocoteşte, se pune în ploaie mălaiul amestecându-se continuu.După ce a fiert mămăliga se formează cu lingura găluştele şi se aşeză pe un platou iar peste găluşte se pune tocana de legume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel