Malul mării, mediul natural benefic pentru starea ta de spirit

mare
mare

Un studiu realizat în Marea Britanie explică de ce oamenilor le place să fie aproape de mare. Experţii spun că acesta este mediul natural care aduce beneficii psihologice majore.

Autor: Anca Murgoci Cercetătorii au analizat efectele pe care le oferă mai multe tipuri de medii naturale. Locul care aduce cele mai puţine beneficii asupra stării de spirit este parcul urban. Medicul Mathew White, de la Centrul European pentru Mediu şi Sănătate Umană (Anglia) a studiat 2.750 de subiecţi pe o perioadă de doi ani. Scopul a fost de a investiga impactul pe care mediul natural îl are asupra bunăstării oamenilor. Experţii au comparat experienţele subiecţilor la malul mării, în mediul rural sau în parcurile urbane. Au fost luaţi în calcul factori precum vârsta, locul unde locuiau persoanele, cu cine trăiau sau cu cine au vizitat mediul respectiv. Participanţii au fost divizaţi în şase grupuri în funcţie de vârstă.

Toţi au experimentat o stare de spirit mai bună la malul mării. De asemenea, persoanele care au vizitat marea singure au avut cele mai mari beneficii asupra stării de spirit. Experţii nu cunosc cauza conform căreia marea este mult mai revigorantă decât celelate medii naturale. O cauză pentru a explica acest impact pozitiv ar putea fi „preferinţa înnăscută” pentru a vedea şi a auzi sunetele mării. Amintirile fericite din copilărie când mergeaţi cu părinţii la mare poate fi o altă cauză, informează BBC Mundo.

În ultimele decenii, oamenii au început să conştientizeze importanţa evitării stresului. Oamenii trebuie să prevină bolile asociate stresului şi să se relazexe mai mult. Potrivit cercetătorilor, marea este locul cel mai indicat pentru a obţine cele mai bune efecte asupra sănătăţii mintale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel