Magistrala 4 de metrou se prelungește până la Lacul Străulești

Consorţiul condus de compania italiană Astaldi se va ocupa de extinderea reţelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu - Lac Străuleşti, aparţinând magistralei 4. Firma a semnat joi un contract în valoare de 714,73 milioane de lei, fără TVA, cu Metrorex.

Potrivit unui comunicat Metrorex, termenul de finalizare al lucrărilor va fi de 30 de luni, iar finanţarea lor va veni de la bugetul de stat. Lucrările vor consta în extinderea magistralei cu două staţii (Laminorului şi Lac Străuleşti), un tunel de 1,3 kilometri, un depou de metrou şi un  terminal multimodal. Acesta reprezintă o staţie de călători complexă, se va situa în zona Lac Străuleşti şi va fi dotat cu o autogară şi o parcare.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, a declarat ca lucrările vor fi demarate, cel mai probabil, în această vară.

Metrorex urmăreşte şi o extindere dinspre Gara de Nord spre Gara Progresu, prin care va realiza o legătură între nord-vestul şi sudul Bucureştiului.

Compania Astaldi a mai fost implicată  în construcţia Arenei Naţionale şi a Pasajului Basarab, urmând să realizeze şi magistrala de metrou Râul Doamnei - Haşdeu, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel