Mafia pădurilor, protejată de interzicerea dronelor

Guvernul vrea să interzică dronele, aparatele folosite pentru realizarea unor filmări aeriene. Erau folosite adesea pentru filmarea protestelor. Organizațiile ecologiste susțin că Ministerul Transporturilor, care a luat decizia, vrea să protejeze tăierile abuzive de păduri sau alte infracțiuni care puteau fi descoperite de la înălțime. 

Dronele nu mai au voie să filmeze, ci doar să fie manevrate fără cameră de luat vederi, în zone fără construcţii în jur, şi la o distanţă de cel mult de 100 de metri.

"Dronele sunt adesea folosite pentru a monitoriza decimarea sistematică a pădurilor României. Activitatea noastră va fi foarte mult îngreunată, dacă nu putem folosi această tehnologie. Închipuiți-vă ce ar însemna să mă duc la Romsilva sau la proprietarul pădurii și să îl anunț: vezi că vin să te investighez”, spune Gabriel Păun, preşedinte Agent Green, potrivit Digi 24.

Mihai Dragu, care deţine o firmă ce se ocupă cu filmări aeriene, crede, potrivit sursei citate, că interdicția are ca scop avantajarea aviației utilitare de stat, care avea monopolul pe măsurătorile aeriene până la apariția dronelor. Acum prețul e mult mai mic cu ajutorul dronelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel