Lumina soarelui, beneficii uimitoare pentru sănătate

Lumina soarelui poate avea numeroase beneficii pentru sănătate.

Expunerea la soare a pielii este necesară pentru 20-30 de minute. Producția de vitamina D3 de la lumina soarelui are propriul mecanism, protejându-te împotriva unei supradoze de vitamina D.  

De-a lungul perioadelor lungi fără soare, multe persoane se deprimă. Pe lângă faptul că se simt mai triști decât de obicei, oamenii observă că au și mai puțină energie.  

Beneficii importante

S-a descoperit că expunerea la lumina soarelui poate reduce nevoia de medicamente, nivelul de stres și anxietatea în rândul pacienților după operație.

Un studiu dermatologic din 2011 a observat că expunerea la lumina soarelui contribuie la arderea grăsimii subcutanate, care nu este atractivă, dar nu afectează neapărat sănătatea cardiovasculară.

[citeste si]

Totuși, lumina soarelui ajută și la reducerea grăsimilor viscerale, în mod indirect. Deficiențele de vitamina D au fost asociate cu creșterea producției de grăsimi viscerale, ceea ce duce la obezitate și boli care amenință sănătatea, inclusiv diabetul și problemele cardiovasculare, notează eva.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel