CEAI. De ce trebuie să aștepți să se răcească înainte de a-l bea

Rodica Mitu / 05 Martie 2018 / 22:07 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Consumul de ceai fierbinte poate crește riscul apariției cancerului esofagian, potrivit unui studiu.

Băuturile foarte fierbinți sunt considerate ca fiind motive probabile, nu sigure, de declanșare a cancerului. În urma unui studiu, cercetătorii din China au descoperit că persoanele care beau ceaiul fierbinte, fumează și beau alcool în mod regulat sunt de cinci ori mai expuse riscului de dezvoltare a cancerului esofagian.

Peste 456.000 de participanți cu vârstele cuprinse între 30 și 79 de ani au participat la studiu, la începutul căruia trebuiau să completeze un chestionar privind obiceiurile de preparare a ceaiului și băuturilor, inclusiv temperatura la care prepară - temperatura camerei, cald, fierbinte, foarte fierbinte.

Cercetătorii au declarat că o cană cu ceai fierbinte nu pare să îi afecteze pe cei care nu sunt fumători sau consumatori de alcool. Nu a existat niciun risc crescut de apariție a cancerului esofagian pentru aceștia.

[citeste si]

Este recomandat să aștepți, timp de câteva momente, să se răcească ceaiul înainte de a bea, notează eva.ro.



Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26